Ikon

"QuoJob regelt alle saaie, administratieve taken zodat wij tijd kunnen besteden aan onze passie: creatief bezig zijn!"

Ik ben Joris Verhoeven, oprichter en zaakvoerder van Ikon bvba. Wij zijn een grafisch bureau en zijn ongeveer 15 jaar bezig. We hadden een bedrijfje dat zich vooral toespitste op beletteringen en uitvoerende projecten, reclamezuilen, billboards enz. Maar het ontwerpen zat altijd in mijn bloed.Van daaruit zijn we meer en meer gegroeid naar een grafisch bureau. Wij bedienen vooral middelgrote en grote kmo's.

Vroegere werkwijze

In principe waren wij de kampioenen van het papierwerk. Wij verzamelden allerlei soorten papier. Ik had vooropgemaakte vellen voor allerlei taken en to do's en registraties. Maar uiteindelijk kwamen we dan tot de conclusie dat het merendeel van onze medewerkers met 5 verschillende formulieren moesten rekening houden voor het invullen van uren, het registreren van afspraken, registreren van bellen met klanten en dergelijke. Dus in principe was het een heel onoverzichtelijke kluwen van papierwerk.

Materiaal- en tijdsregistratie

Vroeger waren wij een eerder uitvoerend gericht bureau. Op dat moment en zelfs nu zijn er niet zo veel die de 2 kunnen combineren: een degelijke uitgebreide materiaalregistratie en een goede, transparante tijdsregistratie. Het mooie aan het hele verhaal is dat QuoJob gebleven is. Eigenlijk gebruik ik nu geen enkel van de tools die ik 10 jaar geleden gebruikte, maar wel nog QuoJob. En dat maakt QuoJob uniek.

Toegevoegde waarde

De toegevoegde waarde van QuoJob bij Ikon is heel simpel. Elke minuut dat wij niet creatief achter onze bureau zitten creatief bezig te zijn, is een verloren minuut. En al de activiteiten die te maken hebben met registratie, alle saaie dingen van onze job... die laat ik over aan QuoJob.

Enorme transparantie

De klanten hebben eigenlijk vooral gemerkt dat we met QuoJob werken omdat de transparantie er enorm op vooruit gegaan is. Vroeger als de klant vroeg hoeveel er aan een bepaald werk bezig geweest was moest je al de papieren erbij halen met daarop gekrabbelde uren en dergelijke. Momenteel wordt dat allemaal mooi geregistreerd.

Opleiding QuoJob

Wij hebben onze opleiding genoten in Brugge. Wat er ook een voordeel is dat je ook constant kan bijscholen. Dat opent altijd weer je ogen over wat er allemaal mogelijk is. Je leert altijd weer dingen bij. Zelfs dingen die niets te maken hebben met waarvoor je kwam. Maar die gewoon onmenselijk interessant zijn om weten en die onze job weeral verlichten.

IKON QuoJob

Related links