Historiek

Historiek

Dirk Deroo, informaticus en Vlerick-adept, richtte Dataline Solutions in november 1997 op. Als 'Apple-evangelisator' actief in het segment van de grafische communicatie-industrie nam hij de uitdaging aan om deze sector te professionaliseren op het vlak van administratief, logistiek en commercieel beheer. Hij hielp een aantal bedrijven dankzij een zelf ontworpen beheerssoftware aan het felbegeerde ISO-certificaat. Daarna was de stap naar het opstarten van een eigen vennootschap die deze informatica-activiteiten huisvest, makkelijk genomen.

De eerste applicatie die ontwikkeld werd, was Veda, uiterst geschikt voor familiale en KMO-drukkerijen. Ook Vegrab zette haar schouders onder Veda, dat kleine, ongestructureerde drukkerijen de 21ste eeuw binnenloodste.

Uit de kennis van eerdere projecten en de aangeworven vakmensen uit de reclamewereld werd ondertussen CreaMed ontwikkeld voor reclamebureaus en communicatiebedrijven.

Omdat drukkerijen Dataline Solutions geregeld contacteerden met wensen die buiten de mogelijkheden van Veda vielen, kwam MultiPress tot stand. De krachtige interface, superieure databasestructuur en het modulaire concept vielen erg in de smaak!

Door de jaren heen werd Veda volledig opgenomen in MultiPress. De opvolger van CreaMed werd in no-time de standaardsoftware voor reclame- en communicatiebedrijven: QuoJob. QuoJob integreert commerciële, financiële, logistieke bedrijfsprocessen, samen met productie en management in één krachtig webbased systeem en dit voor reclamebureaus, communicatiebedrijven en communicatie & marketing cellen van productiebedrijven.

Vandaag

Dataline Solutions ontwikkelt, commercialiseert en implementeert projecten over gans België en Luxemburg. Met meer dan 3000 gebruikers zijn wij in dit het segment van de grafische communicatie-industrie marktleider. In 2012 behaalde de onderneming voor het 6de jaar op rij het ISO-certificaat 9001:2008 uit handen van het Belgisch Certificatie Centrum.

En morgen?

Professionele automatisering van de bedrijfsorganisatie blijft een belangrijk aandachtspunt voor KMO's.

Een gestroomlijnde onderneming betekent immers een optimale beheersing van de workflow gecombineerd met een snelle, correcte afhandeling van de dagelijkse administratie. Dit resulteert in een grotere rendabiliteit, meer tijd voor de kernactiviteiten, een betere service én een hogere klantentevredenheid.