5 redenen waarom u de relevantie van uw ERP best evalueert tijdens de zomer

10 Aug 2018

5 redenen waarom u de relevantie van uw ERP best evalueert tijdens de zomer

Tijdens de zomermaanden valt de wereld rondom ons een beetje stil: alles draait op een trager ritme. Helemaal normaal. Een ideale periode dus om de relevantie van uw ERP eens grondig door te lichten.

Reden 1: De zomer is voor de meeste bedrijven een rustige periode. 

Het ideale moment om u te concentreren op de strategische richting van uw bedrijf. Grijp deze kans om nieuwe oplossingen te bedenken die u toelaten om de groei en de evolutie van uw onderneming te stimuleren. 

Reden 2: U hebt meer tijd om uw actieplan grondig uit te tekenen. 

Neem deze rustige periode de tijd om de relevantie van de bestaande software te bestuderen en de toegevoegde waarde van een nieuw systeem te analyseren. Ontmoet mogelijke partners voor dit project in een meer ontspannen sfeer. Evalueer grondig hoe deze nieuwe ERP-oplossing de werking van uw bedrijf vandaag zou kunnen verbeteren.

Reden 3: Neem de tijd om uw interne productieprocessen te controleren 

De meeste ERP-oplossingen zijn voldoende flexibel en robuust om te worden aangepast aan de meest complexe processen. Het is daarom cruciaal dat u precies de belangrijkste aspecten binnen uw productieproces die uw ERP zal moeten opvangen kunt identificeren. Hou in dit stadium geen rekening met de technologie, concentreer u op de manier waarop u produceert en waarom het proces vandaag precies zo verloopt. Wees pragmatisch.

Reden 4: De zomer geeft u genoeg tijd om te starten met de implementatie nog voor het einde van het jaar 

Als u een dergelijk beslissing in de zomer neemt, kunt u de implementatie voor het einde van het jaar nog realiseren. Vergeet niet dat ERP-implementatie een marathon is en zeker en vast geen sprint. Begin op tijd en neem uw tijd. Plan tussentijdse validatiestappen om de relevantie van uw acties te beoordelen. 

Reden 5: Na de zomer staan uw medewerkers meer open voor verandering. 

September wordt gezien als een "nieuwe start" na de zomervakantie. Werknemers staan meer open voor verandering en nieuwe uitdagingen. Zeker als ze begrijpen dat deze oplossing hen zal helpen met hun dagelijkse taken. Aarzel niet om meermaals de redenen van uw keuze uit te leggen namelijk dat uw bedrijf moet klaar zijn voor de toekomst en hiervoor moet blijven investeren in de juiste tools om te blijven groeien. Beantwoord alle vragen oprecht en stel ook de meest sceptische mensen gerust. Het ultieme doel is de arbeidsomstandigheden te verbeteren en tegelijkertijd efficiënter te worden.  Kortom, om meer te realiseren met evenveel mensen.  

Even samengevat: de zomer is de meest ideale periode van het jaar om in een ontspannen sfeer de huidige situatie te beoordelen en u te focussen op uw lange-termijn doelen. Bij Dataline blijven we ook tijdens de zomer beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden in dit proces. 

Hebt u ooit al het rendement van de investering in een ERP voor uw drukkerij berekend? Wilt u weten hoeveel tijd en geld u kunt besparen met MultiPress? Probeer dan onze "ROI Calculator", zult u verbaasd zijn! http://www.roibuust.biz/

Serge Clauss
Dataline Solutions